• Més de 1.600 alumnes treballaran el temari del programa Encomana Salut de la Fundació Oncolliga a l’acció educativa “Aprenentatge i servei” durant el curs 2021-2022.
  • Aquest programa promou els hàbits saludables i la prevenció del càncer entre joves de 3r i/o 4t d’ESO i fomenta el servei del voluntariat

Una vintena de centres educatius inicien el programa Encomana Salut aquest octubre, durant el curs 2021-2022, en el marc de l’acció educativa obligatòria a les escoles “Aprenentatge i servei”.

En aquest nou curs escolar el programa educatiu arribarà , per primera vegada, a sis municipis de la província de Barcelona en concret a: Sabadell a l’Institut Joan Oliver, al Jaume Viladoms, a l’Escola Pia, a l’Institut Jonqueres, i a l’Escola Este; a Terrassa a l’IES Torre Palau, a l’Escola Tecnos, a l’INS Institut Egara i a l’Escola Goya; a Barcelona al Frederic Mistral, al FEDAC Horta i en el Vilorai; a Sant Boi de Llobregat a la Fundació Llor; a Sant Cugat del Vallès a l’Avenç; i a Cerdanyola del Vallès en el Ramon Fuster. Està previst que hi hagi noves incorporacions de centres educatius durant el curs acadèmic 2021-2022.

Aquesta edició el programa compta amb la col·laboració dels laboratoris farmacèutics Janssen.

Programa Encomana Salut
Es tracta d’un programa per promoure els hàbits saludables i la prevenció del càncer entre joves, a través d’un projecte educatiu orientat als estudiants de 3r i/o 4t d’ESO. El programa s’emmarca dins de l’acció educativa “Aprenentatge i servei” i consta de 10 sessions formatives, dinamitzades pels mateixos docents del centre. Oncolliga prepara en format digital les sessions, seguint una metodologia innovadora per a les escoles i adaptada als temps actuals en què els continguts multimèdia forment part del dia a dia dels alumnes. Per això, s’ofereix part del temari a través del canal de Youtube d’una influencer, creat específicament per a l’acció educativa.

Durant el curs s’aborden diferents aspectes com la prevenció del càncer i els hàbits de vida saludables, efectes físics i psicològics de la malaltia del càncer en pacients i el seu entorn afectiu, nutrició i hàbits d’alimentació saludables, activitat física i protecció solar. Amb els objectius d’oferir informació i formació relacionada amb factors que influeixen en la salut i en estils de vida saludable; proporcionar recursos i estratègies per prendre consciència d’una participació activa en la pròpia salut i fer efectius hàbits de vida saludables; i finalment, millorar  la qualitat de vida de la població.

Pel que fa a la part de servei comunitari, els alumnes hauran de triar o bé fer una campanya de comunicació, participar com a voluntaris o voluntàries en alguna campanya de la Fundació Oncolliga, o bé realitzar alguna acció de captació de fons que es destinarà a un dels programes d’Oncolliga.

Sobre la Fundació Oncolliga i el programa Encomana Salut
La Fundació Oncolliga va posar en marxa el programa Encomana Salut durant el curs escolar 2019-2020, gràcies a un procés participatiu de l’Ajuntament de Sabadell i en què hi van participar 500 alumnes de tota la ciutat. Després de l’èxit del primer any, Oncolliga ha treballat perquè més centres educatius de la província de Barcelona s’hi adhereixin amb l’objectiu de promoure els hàbits de vida saludable entre els joves.

Organitza

Amb la col·laboració de: